قرص آهن و کم خونی 

در هر صفحه
نمایش 1 - 24 از 85 مورد
85 محصول وجود دارد.

قرص آهن چیست؟

کم خونی یکی از مشکلات بسیار شایع و رایج در بین افراد می‌باشد. این عارضه معمولا به دلیل فقر آهن رخ می‌دهد. آهن یکی از مواد معدنی مورد نیاز بدن است که نقش مهمی در حفظ سلامتی بر عهده دارد. این ماده معدنی در اکسیژن رسانی به سلول ها و اندام های مختلف بدن تاثیر گذار بوده و همچنین باعث خونسازی می‌شود. کمبود این عنصر فرایند خونسازی را نیز دچار اختلال کرده و به همین دلیل فرد دچار کم خونی خواهد شد.

تحقیقات صورت گرفته نشان می‌دهد تامین آهن مورد نیاز بدن از طریق رژیم غذایی امری سخت و پیچیده می‌باشد. به همین دلیل استفاده از مکمل هایی مثل قرص آهن از اهمیت ویژه و بالایی برخوردار است. از این رو در پاسخ به اینکه قرص آهن چیست می‌توان گفت این دسته از مکمل ها حاوی مقدار آهن مورد نیاز بدن بوده و استفاده از آنها سبب حفظ سلامتی خواهد شد.

انواع قرص آهن

قرص آهن انواع مختلفی دارد، گاهی این مکمل ها علاوه بر آهن حاوی ترکیبات دیگری همچون ویتامین C، فولیک اسید، ویتامین B12 و یا غیره می‌باشد. شما می‌توانید انواع قرص آهن را با مراجعه به مراکز معتبر همچون داروخانه اینترنتی و یا حضوری تهیه کنید. در ادامه به بررسی خواص هر یک از این ترکیبات خواهیم پرداخت:

1. آهن و ویتامین C

تحقیقات صورت گرفته نشان می‌دهد ویتامین C در افزایش جذب آهن بسیار اثر گذار می‌باشد. کمبود این ویتامین می‌تواند فرآیند جذب آهن را نیز مختل کرده و در این حالت فرد دچار کمبود آهن شود. از این رو تامین ویتامین C می‌تواند در بهبود و جلوگیری از کم خونی نقش داشته باشد. استفاده از قرص ویتامین C و آهن برای افرادی که دچار کمبود آهن هستند بسیار توصیه می‌شود.

2. آهن ویتامین های گروه B

جالب است بدانید که کم خونی فقط به دلیل فقر آهن رخ نمی‌دهد. مطالعات صورت گرفته نشان می‌دهد که کمبود ویتامین B12 و ویتامین B9 (فولیک اسید) در بروز این بیماری اثر گذار می‌باشند. ویتامین B12 یکی از مواد مغذی ضروری به شمار می‌آید این ویتامین در خونسازی نیز موثر بوده و به همین دلیل کمبود آن باعث کم خونی خواهد شد. فولیک اسید در بالغ شدن گلبول های قرمز نقش داشته و به همین دلیل می‌تواند از بروز کم خونی جلوگیری نماید.

بهترین قرص آهن برای خانمها

استفاده از بهترین قرص آهن برای خانمها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. چرا که زنان با قرار گیری در دوران قاعدگی، حاملگی و یائسگی بیش از آقایان نیازمند ویتامین ها و مواد معدنی هستند. کمبود مواد مغذی تاثیرات جدی بر روی سلامتی به همراه دارد؛ کم خونی یکی از این عوارض خطرناک به شمار می‌آید. تحقیقات صورت گرفته نشان می‌دهد زنان بیشتر در معرض ابتلا به کم خونی هستند استفاده از بهترین قرص آهن برای زنان می‌تواند در جلوگیری از بروز این مشکل تاثیر گذار باشد. بانوانی که دچار این مشکل هستند لازم است پیش از بارداری به فکر درمان آن باشند چرا که کمبود آهن و کم خونی در صورت عدم درمان باعث تولد زود هنگام جنین خواهد شد.

چرا کم خونی فقر آهن در زنان شایع‌تر است؟

بارداری، خونریزی قابل توجه در دوران قاعدگی و فیبروم رحم از جمله دلایلی است که زنان را در معرض کم خونی فقر آهن قرار می‌دهد. خونریزی شدید قاعدگی زمانی اتفاق می‌افتد که خانمی خونریزی بیشتر یا طولانی‌تری نسبت به دیگر زنان داشته باشد. استفاده از مکمل قاعدگی برای گذراندن راحتتر این دوره معمولا توصیه می شود. خونریزی قاعدگی معمولاً 4 تا 5 روز طول می‌کشد و زنانی که خونریزی قاعدگی بیش از حد دارند، معمولاً دوره آن‌ها بیش از هفت روز طول می‌کشد.

فیبروم می‌تواند یکی از علل خونریزی بیش از حد در دوران قاعدگی باشد؛ مانند کم خونی فقر آهن، فیبروم رحم نیز اغلب علائمی ایجاد نمی‌کند. فیبروم سرطان نیست اما می‌تواند باعث خونریزی شدید قاعدگی شود که در نهایت منجر به کم خونی فقر آهن خواهد شد. طبق آمار منتشر شده حدود 20 درصد از زنان در سنین باروری مبتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن هستند. زنان باردار حتی بیشتر دچار کم خونی فقر آهن می‌شوند زیرا برای حمایت از جنین در حال رشد به مقدار بیشتری خون نیاز دارند.

رابطه میان مصرف قرص آهن و کم خونی

قرص آهن یکی از مکمل‌های غذایی رایج و پرکاربرد است که برای پیشگیری و درمان کم خونی تجویز می‌شود. بطور کلی مواد معدنی بسیاری هستند که می توانند سلامت عمومی بدن را تضمین کنند. کم خونی شرایطی است که با کاهش تعداد گلبول‌های قرمز خون یا مقدار هموگلوبین تعریف می‌شود. روند پیشرفت این بیماری نسبتاً کند است به همین دلیل علائم کم خونی در ابتدا غالباً مبهم هستند. علائم مهم این بیماری شامل احساس خستگی، ضعف، تنگی نفس یا کاهش توانایی فعالیت بدنی است.

کم خونی اگر به سرعت پیشرفت کند با علائم شدیدتری شامل گیجی، احساس ناتوانی در انجام کارها و تشنگی بیش از حد همراه خواهد بود. کودکان مبتلا به کم خونی فقر آهن ممکن است در رشد و نمو دچار مشکل شوند به همین دلیل استفاده از مکمل کودکان در سنین پایین توصیه می شود تا روند رشد به خوبی و در حالت استاندارد باشد. بسته به علت زمینه‌ای، ممکن است علائم دیگری نیز وجود داشته باشد. کم خونی فقر آهن در اثر از دست دادن خون و عدم دریافت مقدار کافی آهن از رژیم غذایی به علل مختلف ایجاد می‌شود. از دست دادن خون می‌تواند شامل دوره‌های سنگین عادت ماهیانه، زایمان، فیبروم رحم، زخم معده، سرطان روده بزرگ و خونریزی دستگاه ادراری باشد.

جذب ضعیف آهن از طریق رژیم غذایی نیز ممکن است در نتیجه بیماری‌های التهابی روده، بیماری سلیاک یا جراحی مانند بای پس معده رخ دهد. ابتلا به کرم‌های انگلی، مالاریا و ایدز نیز خطر کم خونی فقر آهن را افزایش می‌دهند. تنها راه تشخیص این بیماری آزمایش خون است.

در صورت ابتلا به کم خونی فقر آهن مصرف رژیم غذایی سرشار از آهن و یا مکمل آهن می‌تواند کمک کننده باشد. غذاهای سرشار از آهن شامل گوشت، آجیل، اسفناج و خوراکی‌هایی است که با آرد غنی شده از آهن تهیه می‌شوند. برای درمان این بیماری مکمل‌های آهن و ویتامین C ممکن است توصیه شوند. در موارد شدید، این بیماری با تزریق خون یا تزریق آهن درمان می‌شود.

درمان کم خونی و فقر آهن

علائم کم خونی ناشی از کمبود آهن

علائم کم خونی فقر آهن به تدریج ایجاد می‌شود و شبیه علائمی است که توسط انواع دیگر کم خونی رخ می‌دهد. شایع‌ترین علائم شامل خستگی، ضعف و رنگ پریدگی است. بسیاری از افراد مبتلا به کم خونی فقر آهن شدید دچار سندرم پیکا هستند یعنی میل به خوردن چیزهای غیر معمول مانند یخ، خاک، خاک رس یا گچ دارند.

کم خونی فقر آهن معمولاً به آرامی ایجاد می‌شود زیرا ممکن است چندین ماه طول بکشد تا ذخایر آهن بدن به پایان برسد. با کاهش ذخایر آهن، مغز استخوان به تدریج سلول‌های قرمز خون کمتری تولید می‌کند. هنگامی که ذخایر آهن تخلیه می‌شود، تعداد گلبول‌های قرمز خون نه تنها کمتر می‌شوند بلکه به طور غیر طبیعی کوچک‌تر از حالت معمول هستند.

عوارض حاصل از کم خونی فقر آهن

در بیشتر موارد کم خونی فقر آهن خفیف است و عارضه‌ای ایجاد نمی‌کند. این وضعیت معمولاً به راحتی قابل اصلاح است. با این حال، اگر کم خونی یا کمبود آهن درمان نشود، می‌تواند منجر به سایر مشکلات سلامتی شود که شامل موارد زیر است.

1- ضربان قلب سریع یا نامنظم

وقتی کم خون هستید، قلب شما باید خون بیشتری پمپ کند تا کمبود اکسیژن را جبران کند. این مسئله می‌تواند منجر به ضربان قلب نامنظم و تپش قلب شود. در موارد شدید این مسئله می‌تواند منجر به نارسایی قلبی یا بزرگ شدن قلب شود.

2- مشکلات بارداری

در موارد شدید کمبود آهن، ممکن است باعث زایمان زودرس یا وزن کم نوزاد هنگام تولد شود. اکثر زنان باردار مکمل‌های آهن را به عنوان بخشی از مراقبت‌های دوران بارداری خود استفاده می‌کنند تا از این اتفاق جلوگیری کنند.

3- تأخیر در رشد در نوزادان و کودکان

استفاده از مکمل رشد کودکان معمولا توسط پزشک اطفال و متخصص تغذیه توصیه می شود.چرا که نوزادان و کودکانی که به شدت دچار کمبود آهن هستند ممکن است رشد آن‌ها به تأخیر بیافتد. همچنین ممکن است آن‌ها را بیشتر در معرض عفونت قرار دهد. 

روش و مقدار مصرف قرص آهن

از آنجا که خونریزی بیش از حد معمول‌ترین علت کمبود آهن است، اولین قدم تعیین علت آن و توقف خونریزی است. معمولاً مصرف مقدار طبیعی آهن از طریق رژیم غذایی نمی‌تواند از دست رفتن آهن ناشی از خونریزی مزمن را جبران کند. در نتیجه آهن از دست رفته باید با مصرف مکمل‌های آهن جایگزین شود. رفع کم خونی فقر آهن با قرص آهن معمولاً 3 تا 6 هفته حتی پس از قطع خونریزی طول می‌کشد.

لازم به ذکر است که میزان آهن مورد نیاز برای درمان بیماران مبتلا کمبود آهن بیشتر از مقدار موجود در اکثر مکمل‌های مولتی ویتامین روزانه است. بیشتر افراد مبتلا به فقر آهن به 150 تا 200 میلی گرم آهن در روز (2 تا 5 میلی گرم آهن به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز) نیاز دارند.

هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد کدام نوع قرص آهن از انواع دیگر بهتر است. برای اطمینان از مقدار مناسب آهن موجود در یک محصول، ترکیبات آن را بررسی کنید. علاوه بر این، آهن موجود در قرص های مولتی ویتامین ممکن است به شکل نمک‌های آهن (سولفات آهن، فومارات یا گلوکونات) باشند که باعث می‌شود مصرف کنندگان برای دریافت دوز مناسب سردرگم شوند.

آهن در روده کوچک جذب می‌شود، این بدان معنی است که ممکن است قرص‌های روکش دار آهن به خوبی عمل نکنند. اگر آنتی اسید مصرف می‌کنید باید قرص آهن را دو ساعت قبل یا چهار ساعت بعد از آن مصرف کنید. ویتامین C جذب آهن را بهبود می‌بخشد و برخی از پزشکان توصیه می‌کنند با هر قرص آهن، 250 میلی گرم ویتامین C را مصرف کنید. عوارض جانبی احتمالی قرص آهن شامل ناراحتی شکمی، حالت تهوع، استفراغ، اسهال، یبوست و مدفوع تیره است.

بهترین زمان مصرف قرص آهن

بهترین زمان مصرف قرص آهن صبح ها و یا شب ها قبل از خواب می‌باشد. توصیه می‌شود برای جذب بهتر این محصول را با معده خالی مصرف نمایید ولی از آنجایی که ممکن است افراد زیادی در این حالت دچار مشکلات گوارشی شوند می‌توانید پس از صبحانه و یا شام نیز از این مکمل ها استفاده نمایید. دقت کنید از قرص آهن به همراه کلسیم استفاده نکنید زیرا در این شرایط جذب آهنبه درستی صورت نمی‎گیرد به همین دلیل این محصول را دو ساعت قبل و یا بعد از مصرف لبنیات و نوشیدنی های حاوی کافئین مثل قهوه و یا چای استفاده کنید.

روش‌های درمان و کنترل کم خونی فقر آهن

کم خونی فقر آهن معمولاً به دو روش درمان می‌شود که شامل افزایش مصرف آهن و درمان هرگونه بیماری زمینه‌ای است. پزشکان با استفاده از قرص آهن به درمان کم خونی کمک می‌کنند. این مکمل‌ها اغلب بدون نسخه پزشک در دسترس هستند و باید طبق دستورالعمل آن‌ها را مصرف کرد زیرا مصرف زیاد آهن می‌تواند سمی باشد و به کبد آسیب برساند.

همچنین اگر مشکل کبدی داشته باشید استفاده از قرص کبد چرب می تواند مؤثر باشد. درمان کم خونی همچنین شامل افزودن مقدار بیشتری آهن و ویتامین C به رژیم غذایی است. غذاهای غنی از آهن شامل لوبیا، گوشت قرمز، میوه‌های خشک، غلات غنی شده با آهن و نخود است.

اگر یک بیماری زمینه‌ای وجود داشته باشد ممکن است نیاز به درمان بیشتری باشد. درمان شرایط زمینه‌ای به نوع مشکل بستگی دارد و ممکن است به معنی دریافت داروهای اضافی، آنتی بیوتیک یا جراحی باشد. چه شخصی بخواهد خودش کم خونی فقر آهن را درمان کند و چه توصیه‌های پزشک را دنبال کند، یادآوری این نکته مهم است که اصلاح کمبود آهن زمان بر است. علائم ممکن است پس از یک هفته درمان بهبود یابد، اما ممکن است چندین ماه یا بیشتر طول بکشد تا سطح آهن خون افزایش یابد. در واقع مکمل‌های آهن معمولاً به مدت 6 ماه بعد از اینکه شمارش خون به حالت طبیعی باز می‌گردد، ادامه می‌یابند تا ذخایر بدن کاملاً پر شود.

قرص آهن را از کجا بخریم؟

قرص آهن را در انواع مختلف می‌توانید از داروخانه‌ها به صورت حضوری و از سایت‌های مجاز با خرید آنلاین تهیه کنید. فرق قرص آهن ایرانی و خارجی علاوه بر کیفیت محصول این است که قیمت قرص آهن خارجی معمولاً بالاتر از محصولات ایرانی است.

قرص آهن برای نوجوانان، کودکان و بزرگسالان مانند مکمل آقایان و مکمل بانوان، به صورت مجزا در دسترس است و حتی قرص برای کم خونی مردان نیز با دوز کمتر نسبت به قرص‌های آهن مخصوص زنان در داروخانه ها موجود است. شما می‌توانید انواع قرص آهن را برای درمان کم خونی از داروخانه آنلاین داروبوم با خرید اینترنتی سفارش داده و از مزایای آن‌ها برای درمان این بیماری بسیار شایع بهره مند شوید.

قرص کم خونی

معرفی بهترین قرص آهن خارجی و ایرانی

لازم است برای تهیه بهترین قرص آهن خارجی و یا ایرانی به مراکز معتبر همچون داروخانه آنلاین و یا حضوری مراجعه کنید. کم خونی یکی از مشکلات بسیار جدی در سلامتی افراد به شمار می‌آید. از این رو لازم است هر چه سریعتر برای بهبود و درمان آن اقدام کنید. استفاده از انواع قرص آهن در جلوگیری و بهبود این عارضه موثر می‌باشد. در ادامه بهترین مکمل های حاوی این ماده معدنی را به شما معرفی خواهیم کرد:

  • قرص فرولایف فارمالایف 30 عددی

این مکمل حاوی ترکیبات بسیار ارزشمند و مفید است به عنوان مثال عصاره جوانه گندم موجود در این قرص تقویت کننده بدن و سیستم ایمنی است بنابراین باعث افزایش انرژی فرد شده و خستگی و کسالت ناشی از کم خونی را برطرف می‌کند. عصاره آسه رولا موجود در فرمولاسیون این قرص سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدان و ویتامین C است که باعث جذب آهن در بدن شده و سلامت سیستم قلب و عروق و ایمنی را ارتقاء می‌دهد. عصاره بابونه بکار رفته در ترکیب این محصول یک گیاه مفید برای رفع مشکلات گوارشی است که ممکن است مانع جذب آهن شوند.

از فواید این مکمل می‌توان به افزایش توانایی بدن در مقابله با استرس‌ها، افزایش سیستم ایمنی، کاهش خستگی و درمان کم خونی اشاره کرد این مکمل حاوی گیاهانی چون بانه، آسرولا و گندم است و برای افرادی کم خونی دارند و دچار کمبود آهن هستند بسیار مفید می‌باشد. بهترین میزان مصرف این مکمل روزانه یک عدد، یک ساعت قبل از غذا است. بهتر است مصرف این مکمل را تا 3 ماه ادامه دهید تا به نتیجه دلخواه برسید.

بیشتر بخوانید :

برای خرید قرص کم خونی خارجی وارد صفحه "قرص فرودین هولیستیکا" تولید فرانسه شوید.

  • کپسول ففول اینترافارم 

این مکمل ساخت کشور انگلیس بوده و حاوی 36 میلی گرم آهن المنتال با ملح به یس گلیسینات است و فواید بسیاری برای بدن دارد از مهم‌ترین آن می‌توان به تولید و ساخت گلبول‌های قرمز خون، تأمین آهن موردنیاز بدن و بهبود توان فیزیکی اشاره کرد. قرص آهن فیفول شامل سولفات آهن و مقداری فولیک اسید است. فولیک اسید یا ویتامین B9 مواد لازم برای تولید گلبول قرمز است که معمولاً بزرگ سالان به روزانه 400 میلی‌گرم فولیک اسید نیاز دارند.

فقط دقت کنید که بیمارانی که دچار اختلالات کلیوی هستند، افراد مسن بخصوص 65 سال و بیشتر، افرادی که دچار آنمی شدید هستند، افرادی که از سوء تغذیه رنج می‌برند، اطفال و کودکان در حال رشد، خانم‌های باردار و شیرده و همچنین ورزشکاران به دلیل فعالیت بدنی شدید و نیاز بدن به خون باید حتماً مکمل آهن را مصرف کنند.

بیشتر بخوانید :

زنانی که به دنبال مکمل آهن جهت تامین خون از دست رفته بر اثر عادت ماهیانه خود هستند وارد "کپسول ففول اینترافارم" را خرید نمایند.

  • کپسول فرکو ویوا تون

این مکمل حاوی 36 میلی‌گرم آهن است که در شرایط مختلف از جمله دوران عادت ماهیانه و بسیاری شرایط دیگر که منجربه بروز کم خونی می‌شود، می‌تواند در خون سازی به بدن کمک کند. این محصول ساخت شرکت ویوا تون سوئیس است و از فواید اصلی آن می‌توان به حفظ سلامت گلبول‌های قرمز، جبران کننده کمبود آهن بدن، پیشگیری و درمان کم خونی و کاهش احساس خستگی اشاره کرد.

یعنی با مصرف قرص فرکو مقدار کافی آهن تأمین شده و فرآیند خون سازی در بدن به درستی انجام می‌شود و علائم رایج کم خونی از جمله رنگ پریدگی و خستگی به راحتی برطرف خواهد شد. بهترین دوز مصرف این مکمل روزانه یک عدد به مدت حداقل دو ماه است.

بیشتر بخوانید :

برای پیشگیری و درمان کم خونی خود "قرص فرکو ویواتون" را بررسی کنید.

سوالات متداول برای خرید قرص آهن

چرا قیمت قرص آهن در داروخانه داروبوم و داروخانه های حضوری با هم متفاوت است؟

انواع قرص آهن در داروخانه های حضوری مطابق با قیمت مصرف کننده فروخته می شود اما در داروخانه آنلاین داروبوم قیمت قرص آهن با تخفیف ویژه فروخته می شود. در داروخانه های آنلاین محصولات با اختلاف قیمت جزیی نسبت به داروخانه فیزیکی ارائه می شود و همچنین امکان مقایسه ترکیبات و مشاهده نظرات کاربران قبلی وجود دارد.

چه فرقی بین قرص آهن خارجی و ایرانی است؟

قرص آهن خارجی و ایرانی هر دو از کیفیت مطلوبی برخوردار هستند با این حال طبق نظر مصرف کنندگان قرص آهن خارجی عوارض کمتری مانند یبوست ایجاد می کنند. امروزه اکثر شرکت های داروسازی داخلی اقدام به تولید قرص آهن با کیفیت بالا کرده اند که در ترکیبات آنها سایر مواد مغذی مانند ویتامین سی و اسید فولیک نیز به چشم می خورد. بنابراین افراد هم می توانند قرص آهن داخلی و هم خارجی را امتحان کنند و هر کدام که بیشترین سازگاری را داشت ادامه دهند.