آنچه در این مقاله می خوانید:
مصرف متعادل کافئین با آنکه در برخی از افراد مبتلا به کم کاری تیروئید بی خطر است اما در عده ای نیز نوشیدن بیش از ۲ فنجان قهوه در روز می تواند برخی علائم بیماری آنها را تشدید کند. علاوه بر این اکثرا قهوه با شکر مصرف می شود که شکر نیز علائم تیروئید کم کار را بدتر می کند. در صورت مصرف هر گونه دارو به ویژه داروهای تیروئید برنامه غذایی خود را از پزشک بپرسید. قرص کافئین مکملی است که در داروخانه به فروش می رسد و مشکلات دقت در اندازه گیری دوز صحیح و افزودنی هایی مانند شکر را ندارد.
فهرست مطالب
تداخل قهوه و تیروئید
کافئین موجود در قهوه ممکن است بر عملکرد آدرنال، کیفیت خواب، افزایش خاکستر اسیدی در روده تأثیر منفی بگذارد، باعث تجزیه منظمتر آن، اختلال در فعالیت روده، تعادل هورمونی و میزان جذب داروهای تیروئید شود، از این فراتر کافئین می تواند سطح آهن بدن را کاهش دهد. همه این موارد برای فعالیت صحیح تیروئید مهم هستند.
تاثیر قهوه بر تیروئید کم کار
بزرگترین آسیب قهوه برای بیماران تیروئیدی این است که مانع جذب داروهای تیروئید می شود. داروی لووتیروکسین دارویی هورمونی است که برای کنترل و درمان تیروئید کم کار توسط پزشک تجویز می شود. تحقیقات نشان می دهد مصرف همزمان قهوه با داروی لووتیروکسین جذب این دارو را کاهش می دهد که در نتیجه روند درمان را به طور مستقیم تحت تاثیر قرار می دهد.
کافئین موجب افزایش تحرک روده و همچنین هضم در روده می شود بنابراین میزان مایعاتی را که به سمت روده حرکت می کند افزایش می دهد. این دو مورد هر دو موجب حرکت سریع دارو از روده می شود و فرصتی برای جذب و اثرگذاری دارو نمی ماند.
برای این منظور بهترین زمان مصرف لووتیروکسین صبح ها و با معده خالی اعلام شده است. بعد از این زمان تا یک ساعت صبر کرده و سپس قهوه یا سایر مواد غذایی حاوی کافئین را مصرف کنید.
افراد با کم کاری تیروئید مجاز به نوشیدن چه میزان قهوه هستند؟
برای دانستن پاسخ این سوال اکیدا توصیه می کنم نظر پزشک خود را جویا شوید. با این حال معمولا افرادی که تیروئید کم کار دارند روزانه تا دو فنجان قهوه می توانند بنوشند. مطلعات نشان می دهد که بیش از ۲ فنجان قهوه در روز می تواند علائم بیماری تیروئید کم کار را بدتر می کند.
تاثیر قهوه بر تیروئید پرکار
کافئین در صورت مصرف بیش از حد بر عملکرد تیروئید تأثیر می گذارد. تیروئید وظیفه کنترل متابولیسم بدن را دارد، کافئین هم موجب افزایش متابولیسم بدن می شود. در این حالت تیروئید باید بیشتر و سخت تر کار کند تا سیستم سوخت و ساز بدن را متعادل نگه دارد.
کافئین همچنین می تواند با تولید بیش از حد کورتیزول، علائم پرکاری تیروئید را با افزایش تحریک پذیری، اضطراب و تپش قلب تشدید کند.
چه نوع قهوه ای کافئین کمتری دارد؟
افرادی که کافئین کمتری را ترجیح می دهند می توانند قهوه عربیکا یا لورینا را امتحان کنند. این ها نمونه از انواع قهوه با درصد کافئین پائین است و می تواند انتخاب مناسبی برای علاقه مندان به قهوه باشد که مبتلا به بیماری تروئید هستند یا به دلیل حساسیت به کافئین و سایر علل تمایل به مصرف کمتر کافئین دارند.
سخن پایانی
قهوه تنها ماده ای نیست که کافئین دارد؛ بسیاری از مواد غذایی مانند نوشابه های انرژی زا، شکلات و انرژی بارها حاوی کافئین هستند. همچنین در داروخانه ها انواع مکمل های کافئین با دوزهای مختلف وجود دارد. اگر قادر به اندازه گیری کافئین قهوه و سایر مواد غذایی نیستید اما می خواهید از فواید کافئین بهره مند شوید بهترین راه مصرف قرص کافئین است. در داروخانه داروبوم انواع قرص کافئین با قیمت های مختلف به فروش می رسد. برای خرید اینترنتی دارو (بدون نیاز به نسخه) و سایر مکمل ها و محصولات داروخانه های تحت نظر پزشکان داروساز می توانید به سایت داروبوم مراجعه کنید.
منبع: healthline.com