از آثار روانی چاقی زیاد چه می دانید؟

آنچه در این مقاله می خوانید:
چاقی و اضافه وزن پیامدهای جدی بر روی سلامت روح و روان می گذارد. برخی از این آثار شامل کاهش اعتماد به نفس، پرخوری عصبی، بی اشتهایی در شرایط حادتر افسردگی و بیماری های جسمی را در پی دارد. متاسفانه با تبلیغات رسانه ها لاغری اندام به یکی از شاخص های زیبایی تبدیل شده است. این موضوع بیشتر بین جوانان و به ویژه دختران جوان شایع است. در این مطلب به آثار روانی چاقی زیاد می پردازیم و مصرف قرص چربی سوز به عنوان راهکاری برای کاهش وزن را بررسی می کنیم.

اضافه وزن و مشکلات روحی

نکته ای که همین ابتدای مقاله باید به آن اشاره کنیم این است که فقط افراد چاق یا دارای اضافه وزن دچار مشکلات روانی نمی شوند. معمولا اغلب افراد چه لاغر و چه چاق زمانیکه دچار استرس می شوند تمایل به خوردن غذا پیدا می کنند. بدیهی است که بعد از مدتی فرد وزن اضافه می کند که به نوبه خود منجر به احساس بد نسبت به خود می شود، به طور ویژه در خانم ها و نوجوانان.

کم شدن انرژی و انگیزه برای فعالیت ها

معمولا افراد دارای اضافه وزن نسبت به همسالان در وزن طبیعی تمایل کمتری به صرف انرژی دارند. این افراد به سمت سبک زندگی کم تحرک سوق داده می شوند. متاسفانه این چرخه باطل ادامه پیدا می کند و هر قدر فرد فعالیت کمتری داشته باشد خطر اضافه وزن در آنها بیشتر می شود. به همین ترتیب هر چه فرد وزن بیشتری پیدا کند کمتر توان فعالیت های بدنی را دارد.

با حذف ورزش و تحرک استرس های زندگی فرد را زودتر از پای در می آورد و توان روحی برای مقابله با استرس، اضطراب و تنش های جسمی کاهش می یابد. با گذشت زمان حتی کارهای عادی مانند بالا رفتن از پله ها طاقت فرسا می شود و فرد دچار خستگی و احساس پیری زودرس می شود.

عزت نفس پایین

افراد خیلی چاق تصور ضعیفی از خود دارند و عزت نفس پائینی دارند. این افراد معمولا عزت نفس خود را با اندازه دور شکم خود می سنجند و تصور می کنند لایق شغل، دوستان، روابط و سایر چیزهای خوب در زندگی نیستند.

اضطراب

اضطراب یکی از عوارض روحی چاقی مفرط است. لزوما چاقی علتی نیست که بدانید اضطراب حتی درجات خفیف آن چقدر ناتوان کننده و زمانیکه با اضافه وزن مرتبط باشد شدید تر است. خواه این اضطراب عمومی در زندگی روزمره بروز یابد یا حملات پانیک کامل، می تواند زندگی اجتماعی و کاری فرد را مختل نماید.  

افسردگی

افسردگی یکی از تاثیرات چاقی روی اعصاب است. به نوعی مشکلات عزت نفس و اضطراب ناشی از چاقی همگی می توانند به افسردگی بالینی منجر گردد.

تأثیرات بر زندگی روزمره

عجیب نیست که بسیاری از افراد چاق از حضور در اجتماع و مواجهه با افراد واهمه دارند. آنها می ترسند مورد تمسخر و یا قضاوت قرار گیرند. به همین خاطر بیشتر در لاک تنهایی فرو می روند.

سخن پایانی
وضعیت ظاهری افراد دارای اضافه وزن تنها گوشه کوچکی از زندگی آنهاست. تاثیرات روانی و اجتماعی چاقی در بیشتر اوقات از تاثیرات جسمی مخرب تر است. چاقی زیاد در بروز بیماری هایی مانند دیابت، مشکلات قلبی و عروقی و آپنه خواب نقش دارد. همچنین در پیدایش مشکلات روانی مانند افسردگی، استرس و اضطراب موثر است. به علاوه در کیفیت زندگی و شادی تاثیرات عمیقی می گذارد.

مطالب مرتبط

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.