آنچه در این مقاله می خوانید:
خوردن مکمل های حاوی منیزیم، با همه فوایدی که دارد، در صورت مصرف بیش از حد میتواند خطرناک باشد. مخصوصا در بیماران کلیوی مشکلاتی را ایجاد می کند. در این مقاله بیشتر درباره عوارض قرص منیزیم می خوانیم. با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
عوارض مصرف قرص منیزیم
به طور کلی مصرف قرص منیزیم تا ۴۰۰ میلی گرم در روز خطری ندارد. اکثر افرادی که از این مکملها استفاده میکنند دچار هیچ نوع عارضهای نمیشوند. فقط اگر در مصرف این عنصر زیاده روی شود ممکن است عوارضی داشته باشد که در ادامه آوردهایم:
۱- مشکلات گوارشی
عوارض مصرف زیاد منیزیم می تواند با مشکلات گوارشی نظیر استفراغ، تهوع و اسهال همراه باشد. این عارضه ها مخصوصا زمانی مشاهده میشود که فرد انواع خاصی از منیزیم مانند منیزیم اکسید و منیزیم سیترات مصرف کرده باشد. توصیه میکنیم همیشه با دستور پزشک از این قرصها استفاده کنید تا دچار این عارضهها نشوید.
۲- نرم شدن مدفوع
نرم شدن مدفوع از عوارض منیزیم است. از آن جایی که این عارضه آزاردهنده نیست پس افراد ممکن است متوجه نشوند که این نشانهای از عوارض مصرف بیش از حد منیزیم است. دقت کنید که مصرف در دوزهای بسیار بالا میتواند تا حدی زیانآور باشد که منجر به مرگ شود. خستگی، ضعف عضلانی، فشار خون پایین، اسهال و حالت تهوع از علائم استفاده بیش از حد این عنصر است.
۳- ضعف عضلانی
مصرف بیش از حد منیزیم در افراد سالم به ندرت اتفاق میافتد. حتی اگر در خوردن غذاهای حاوی منیزیم زیاده روی کنند به احتمال خیلی کم دچار اوردوز منیزیم میشوند. پس نگران نباشید تنها در صورتی به هایپر منیزیم (عوارض منیزیم بالا) مبتلا میشوید که مکمل یا دارو منیزیم زیاد بخورید. علائم این بیماری به صورت خفیف با ضعف عضلانی، اسهال، درد معده و حالت تهوع بروز میکند.
۴- بی حالی
افرادی که مشکلات کلیوی مانند نارسایی کلیه دارند بیشتر از همه دچار مضرات قرص منیزیم میشوند. بدن روزانه تنها به حداکثر ۵۰۰۰ میلیگرم منیزیم نیاز دارد. هر چند مصرف بیش از این مقدار میتواند مسمومیت ایجاد کند، اما این اتفاق نادر است. اشکال مختلف منیزیم معمولا به دلیل خواص ملین یا ضد اسیدی بودنشان استفاده میشوند. کلیهها وظیفه دفع منیزیم اضافی را از بدن بر عهده دارند. پزشکان توصیه کردهاند افراد مبتلا به مشکلات کلیوی از مصرف مکملهای حاوی منیزیم پرهیز کنند.
چه کسانی نباید قرص منیزیم بخورند؟
اکثر افراد در صورت نیاز میتوانند قرص منیزیم مصرف کنند. تنها کسانی که دچار بیماریهای کلیوی، قلبی، رودهای و دیابت هستند حتما باید تحت نظر پزشک به سراغ این مکملها بروند. این نکته را در نظر بگیرید که تحقیقات اثبات کرده مصرف قرص منیزیم در صورت عدم کمبود منفعت خاصی نخواهد داشت. پس توصیه پزشک را در رابطه با خوردن هرگونه قرص حاوی منیزیم جدی بگیرید.
تداخل دارویی قرص منیزیم
عمده ترین عوارض قرص منیزیم بر اثر تداخل دارویی بروز میکند. مکملهای منیزیم ممکن است با برخی از داروها ناسازگار باشند. از جمله این داروها میتوان به قرصهای قلب، آنتی بیوتیکها و داروهای ادرار آور یا دیورتیکها اشاره کرد. پس اگر از این نوع قرصها استفاده میکنید بهتر است قبل از مصرف منیزیم از پزشک نظر خواهی کنید.
سخن پایانی
در این مقاله به مضرات مصرف قرص منیزیم پرداختیم. اختلالات گوارشی، ضربان قلب نامنظم و بی حالی از عوارض مصرف بیرویه منیزیم است. مصرف سرخود این ماده معدنی در موارد نادری خطر مرگ را در پی دارد. علاوه بر این مسمومیت با منیزیم در افراد سالم خیلی کم پیش میآید. همیشه به یاد داشته باشید که قبل از مصرف این عنصر از نظرات پزشک استفاده کنید تا از عوارض آن پیشگیری شود. در صورت تمایل نیز می توانید به صورت تلفنی از پزشکان داروساز داروخانه آنلاین داروبوم مشاوره دارویی دریافت کنید. برای این منظور با شماره تلفن ۹۱۰۱۵۹۸۹-۰۲۱ تماس بگیرید.
منبع: webmd.com