کلاژن پپتید چیست؟

آنچه در این مقاله می خوانید:
احتمالا زمانیکه قصد خرید مکمل کلاژن دارید نام کلاژن پپتید به گوشتان رسیده است. اگر کلاژن را یک مولکول بزرگ تصور کنیم، کلاژن پپتید مولکول های تجزیه شده کوچکتری هستند که قدرت جذبشان در بدن بالاتر است و اثربخشی بهتری دارند.

کلاژن پپتید چیست؟

کلاژن پپتید که با نام کلاژن هیدرولیز شده نیز شناخته می شود قطعات کوچکتر کلاژن استخراج شده از منابع حیوانی است که طی فرایندی تحت عنوان هیدرولیز تجزیه و به اجزای کوچکتر تبدیل می شود. هنگامی که کلاژن هیدرولیز یا در اصطلاح به کلاژن پپتید تبدیل می شود راحت تر در دسترس بدن قرار می گیرد و بدن آن را بهتر جذب می کند.

همان طور که گفتیم یکی از تفاوت های اساسی کلاژن و کلاژن پپتید این است که یکی شکسته شده دیگری است. هنگامی که کلاژن معمولی مصرف می کنید بدن بخش کوچکتری از آن را در مقایسه با زمانیکه کلاژن پپتید مصرف می کنید می تواند استفاده کند.

همین تفاوت در فراهمی زیستی و میزان جذب این دو مکمل موجب شده مصرف کلاژن پپتید ارزش تغذیه ای بیشتری داشته باشد. با این حال امروزه اکثر شرکت های تولید کننده مکمل های کلاژن از کلاژن پپتاید در ترکیبات محصول خود استفاده می کنند و دیگر تفاوتی بین برندهای گوناگون از نظر با کارگیری کلاژن از لحاظ مولکولی وجود ندارد.

این مکمل موجب افزایش رطوبت و حالت کشسانی پوست می شود و پوست ما را جوان و شاداب می کند. همچنین کلاژن نقش مهمی در حفظ سلامت استخوان ها و مفاصل ایفا می کند به طوریکه یکی از مکمل های تجویز شده‌ی پزشکان در کنار درمان های تخصصی مشکلات مفاصل همچون آرتریت، خشکی و پارگی رباط صلیبی و… است. پپتیدهای کلاژن در اکثر مکمل ها فاقد طعم دهنده، شیرین کننده و گلوتن هستند. با این حال افرادی که رژیم غذایی محدودی دارند بهتر است قبل از خرید برچسب محصول را به دقت مطالعه کنند و با خیال آسوده دست به انتخاب بزنند.

افراد مبتلا به سنگ کلیه در مصرف کلاژن پپتید باید احتیاط کنند. مطالعاتی وجود دارد که نشان می دهد مصرف بیش از حد کلاژن موجب افزایش دفع اگزالات در ادرار می شود بنابراین اگر سنگ کلیه از نوع کلسیم اگزالاتی باشد می تواند خطرناک باشد. بنابراین افراد با شرایط و بیماری های خاص حتماً قبل از مصرف هر گونه مکمل با پزشک خود مشورت کنند.

با افزایش سن چه اتفاقی برای کلاژن می افتد؟

بدن ما با افزایش سن کلاژن کمتری تولید می کند و کلاژن موجود با سرعت بیشتری تجزیه می شود. کیفیت کلاژن نیز نسبت به دوران جوانی پایین تر است. زنان کاهش قابل توجهی در تولید کلاژن پس از یائسگی تجربه می کنند. کاهش تولید کلاژن پس از ۶۰ سالگی برای همه طبیعی است.

بیشتر بخوانید: کلاژن چیست؟

چطور بدانم که سطح کلاژن بدنم در حال کاهش است؟

کلاژن قابل سنجش نیست مثلا مانند سطح ویتامین دی با آزمایش خون آن را نمی توانید اندازه گیری کنید. اما علائمی وجود دارد که نشان می دهد سطح کلاژن بدنتان در حال کاهش است. این نشانه ها عبارتند از:

  • چین و چروک یا افتادگی پوست
  • خطوط اطراف چشم و دور لب ها
  • ضعف عضلات و دردهای عضلانی
  • درد مفاصل یا آرتروز ناشی از ساییدگی غضروف
  • از دست دادن تحرک به دلیل آسیب یا سفتی مفصل
  • مشکلات گوارشی به دلیل نازک شدن پوشش داخلی دستگاه گوارش
  • مشکلات در جریان خون

بیشتر بخوانید: کلاژن تراپی چیست؟  

کدام یک از عادت های روزانه به تولید و جذب کلاژن آسیب می رساند؟

در ادامه عواملی را معرفی می کنیم که می توانند سطح کلاژن را در بدن کاهش دهند. توصیه می کنیم حتما از این عوامل دوری کنید:

سیگار کشیدن

سیگار باعث کاهش تولید کلاژن می شود. به کلاژن و الاستین آسیب می رساند و منجر به چین و چروک و کندی بهبود زخم می شود. نیکوتین عروق خونی نزدیک سطح پوست را منقبض می کند و از انتقال اکسیژن و مواد مغذی جلوگیری می کند.

مصرف بیش از حد قند و کربوهیدرات های تصفیه شده

قند به پروتئین ها متصل می شود تا محصولات نهایی گلیکوزیشن پیشرفته را تشکیل دهد. این مولکول ها به پروتئین های مجاور آسیب می رسانند و باعث می شوند کلاژن ضعیف، خشک و شکننده شود.

قرار گرفتن در معرض نور ماوراء بنفش

نور زیاد خورشید باعث کاهش تولید کلاژن می شود و باعث می شود کلاژن با سرعت بیشتری تجزیه شود. اشعه ماوراء بنفش خورشید باعث ایجاد چین و چروک می شود. از قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید خودداری کنید و همیشه زمانی که بیرون هستید از کرم ضد آفتاب با SPF 30 و بالاتر استفاده کنید.

سطح کلاژن با افزایش سن نیز به طور طبیعی کاهش می یابد.

آیا راه های طبیعی برای کمک به بدن برای ساخت کلاژن وجود دارد؟

بهترین راه برای اطمینان از اینکه بدن شما همه شرایط لازم برای کلاژن سازی را دارد، خوردن یک رژیم غذایی متعادل حاوی پروتئین کافی است. منابع پروتئینی حاوی اسیدهای آمینه پرولین و گلیسین هستند. ویتامین C، زینک و مس نیز برای این فرآیند مورد نیاز است. اما رژیم غذایی بسیاری از ما فاقد مواد مغذی حیاتی است. در این جا مصرف مکمل های کلاژن ساز برای کمک به ساخت کلاژن مورد نیاز بدن مطرح می شود.

در واقع مکمل های کلاژن موجود در بازار با هیدرولیز کردن کلاژن به پپتیدهای کلاژن، این مشکل را برطرف می سازند. مکمل کلاژن پپتید یا هیدرولیز شده راحت تر جذب می شوند و می توان آنها را به صورت پودر یا قرص به صورت خوراکی مصرف کرد.

معرفی پرفروش ترین مکمل کلاژن پپتید در داروبوم

از آنجایی که کلاژن هیدرولیز شده یا همان کلاژن پپتید یک مکمل نسبتا جدید است شاید پیدا کردن یک محصول باکیفیت و قیمت مناسب کار راحتی نباشد. ما در این جا پودر کلاژن هیدرولیز شده از برند بایوکل را معرفی می کنیم.

۱- قرص کلاژن پپتید شرکت یوروویتال

قرص کلاژن یوروویتال حاوی ۱۰۰۰ میلی‌گرم کلاژن پیپتید به‌همراه ویتامین C است.

 

قرص کلاژن 1000 یوروویتال

۲- پودر کلاژن هیدرولیز شده برند بایوکل

ساشه کلاژن پپتید بایو اکتیو بایوکل تولید ایران است. این مکمل از نوع کلاژن هیدرولیز شده است که جذب بالایی دارد. ویتامین C در ترکیبات این محصول به تولید بیشتر کلاژن و کلاژن سازی کمک می نماید و الاستین از پروتئین هایی می باشد که موجب خاصیت الاستیته پوست و در نتیجه حالت ارتجاعی و استحکام پوست می شود.

سخن پایانی
مزیت اصلی مکمل های کلاژن پپتید این است که به راحتی و سرعت توسط دستگاه گوارش جذب شده و میزان جذب بالایی هم دارند. این مکمل ها با قیمت های عالی و کیفیت اعلا از داروخانه آنلاین داروبوم قابل تهیه هستند. قبل از خرید مشاوره رایگان از پزشک داروساز دریافت کنید. 

منبع: my.clevelandclinic.org

مطالب مرتبط

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.