آنچه در این مقاله می خوانید:
قرص کلسیم یکی از مکمل هایی است که همواره برای بانوان در سنین جوانی، میانسالی و بعد از آن تجویز میشود. زیرا خانم ها در طول زندگی خود به دلایل مختلفی از جمله شیردهی به نوزاد و پس از یائسگی مستعد پوکی استخوان هستند. در حال حاضر انواع مختلفی از قرص های کلسیم در بازار وجود دارد که خانم ها میتوانند با توجه قیمت و دوز مورد نیاز و مواد تشکیل دهنده تهیه و مصرف کنند. این مکمل ها تفاوتی با قرص کلسیم ویژه آقایان ندارد و هر دو جنس می توانند از آنها مصرف کنند. در ادامه با لزوم مصرف قرص کلسیم بیشتر آشنا می شویم و در انتها چند قرص کلسیم خوب دیگر را نیز معرفی می کنیم. تا پایان همراه ما باشید. به شما پیشنهاد می کنیم، انواع قرص کلسیم را از داروخانه داروبوم بخرید.
فهرست مطالب
فواید کلسیم برای زنان
مصرف کلسیم برای بانوان از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا با بالا رفتن سن تراکم استخوان بانوان کاهش پیدا میکند. به همین دلیل باید در سنین نوجوانی مقدار کافی کلسیم در رژیم غذایی دختران نوجوان قرار داده شود تا با افزایش سن دچار مشکلاتی مانند پوکی استخوان نشوند.
این ماده معدنی دارای فواید فراوانی برای زنان میباشد از جمله پیشگیری از پوکی استخوان، کمک به تناسب اندام و لاغری، جلوگیری از ایجاد سندرم پیش از قاعدگی، کمک به سلامت پوست.
عوارض کمبود کلسیم در خانم ها
عوارض کمبود کلسیم اغلب در خانم ها خود را با کاهش تراکم استخوان نشان میدهد. در صورتی که این کمبود جبران نشود باعث ایجاد پوکی استخوان، التهابات و دردهای مفصلی خواهد شد.
بهترین راه برای تشخیص اینکه دچار کمبود کلسیم هستید یا نه انجام آزمایش خون است که با استفاده از آن میتوان مقدار کلسیم بدن را مشخص کرد. در سنین بالا اما باید از طریق سنجش تراکم استخوان میزان کلسیم را مشخص کرد و در صورت نیاز با مصرف مقدار کافی کلسیم به صورت روزانه از پوکی استخوان جلوگیری کرد.
علاوه بر این سایر عوارض کمبود کلسیم در خانم ها شامل کوتاهی قد، شکستگی های مدام استخوان و تغییر در ساختار اسکلت بدن و همچنین دردهای استخوان و مفاصل میباشد.
مقدار کلسیم مورد نیاز در بدن خانم ها در سنین مختلف
مقدار کلسیم مورد نیاز برای بدن خانم ها در سنین مختلف متفاوت است. در سنین پایین توده استخوانی در حال افزایش تراکم است و مقدار کلسیم مورد نیاز در سنین بالاتر و دوران یائسگی متفاوت است. در دوران یائسگی تراکم استخوان به سرعت کاهش پیدا میکند.
با توجه به این موارد سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که نوجوانان روزانه حدود ۱۳۰۰ میلیگرم کلسیم، زنان بالغ و مادران شیرده و باردار حدود ۱۰۰۰ میلیگرم و زنان بیش از ۷۱ سال سن به ۱۲۰۰ میلیگرم کلسیم به صورت روزانه برای حفظ تراکم استخوان و جلوگیری از پوکی استخوان نیاز دارند.
کلسیم در دوران قاعدگی
مطالعات نشان داده است که مصرف کلسیم به صورت روزانه و دریافت مقادیر کافی کلسیم بدون در نظر گرفتن علت اسپاسم های دوران قاعدگی که میتواند به دلیل آندومتریوز و یا فیبروم رحم باشد، میتواند به کاهش این دردها کمک کند.
البته اسپاسم های دوران قاعدگی با افزایش سن به مرور زمان کاهش پیدا میکند و جای نگرانی ندارد. این وضعیت میتواند به دلیل عدم وجود مقدار کافی کلسیم در بدن نیز ایجاد شود. بنابراین مصرف قرص کلسیم برای خانم ها بسیار مهم است و میتواند علائم دردآور قاعدگی را کاهش دهد.
کلسیم در دوران بارداری
کلسیم در دوران بارداری نقش مهمی در سلامت مادر و جنین ایفا میکند به همین دلیل به عنوان یکی از مهمترین شاخص های سلامت مادر در دوران بارداری در نظر گرفته شده است. بنابراین دریافت مقادیر کافی کلسیم در دوران بارداری از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
این ماده معدنی میتواند به بهتر شدن وضعیت جسمی مادر در دوران بارداری کمک کند بدین معنا که از گرفتگی های عضلانی جلوگیری میکند و همزمان نیز میتواند خطر مبتلا شدن مادر به اختلالات فشار خون و همچنین زایمان زودرس را نیز کاهش دهد. مصرف قرص کلسیم برای زنان بطور کلی از سلامت مادر و جنین مراقبت میکند.
کلسیم در دوران شیردهی
کلسیم یکی از مواد معدنی است که در دوران شیردهی مادر به آن نیاز دارد زیرا در دوران شیردهی حدود ۱۰۰۰ میلیگرم کلسیم از بدن مادر به بدن نوزاد شیرخوار انتقال پیدا میکند. به همین دلیل بعد از ۶ ماهه اول دوران شیردهی مادر به طور میانگین حدود ۶% از تراکم استخوان خود را از دست میدهد.
پزشکان توصیه میکنند که مادران پس از دوران شیردهی مقدار کافی کلسیم را در رژیم غذایی خود افزایش دهند تا تراکم استخوانی آنها به حالت اولیه بازگردد. زیرا در صورت عدم دریافت کافی این ماده معدنی با گذشت زمان دچار پوکی استخوان، شکستگی استخوان و دردهای مفصلی در سنین بالاتر خواهند شد.
کلسیم در دوران یائسگی
مقدار کلسیم بدن در دوران یائسگی با کاهش یافتن میزان استروژن کاهش پیدا میکند. بنابراین دریافت دوز کافی کلسیم در این دوران میتواند علاوه بر حفظ تراکم استخوان، کمک کند ماهیچه ها و سیستم عصبی نیز سلامت خود را حفظ کنند. به همین دلیل در زنانی که بیش از ۵۰ سال سن دارند مصرف روزانه ۱۲۰۰ میلیگرم کلسیم توصیه میشود. بهترین قرص کلسیم برای زنان یائسه باید در کنار رژیم غذایی پر کلسیم مصرف شود و فقط به مکمل ها متکی نبود.
البته باید در این دوران حساس از مصرف بیش از اندازه کلسیم نیز جلوگیری کنید زیرا مصرف بیش از اندازه این ماده معدنی نیز میتواند مشکلات گوارشی و بیماری های قلبی و عروقی را به وجود آورد و همزمان بر جذب سایر ویتامین ها نیز تأثیر بگذارد.
معرفی چند مکمل کلسیم خوب برای خانم ها
مکمل کلسیم از تنوع بالایی برخوردار است که برخی از بهترین و موثرترین آنها در ادامه معرفی میشوند.
۱- لیکوئید کلسیم آنتی ایجینگ
حاوی ۶ ملح مختلف کلسیم بوده و به همراه منیزیم، ویتامین D3، ویتامین K2 و عصاره دم اسب موجب افزایش استحکام استخوان ها و دندان ها می شود. کپسول ها نرم است و بلع آن دشوار نیست.
۲- بن فیت Bone Fit شرکت داروسازی نیکان فارمد مهر
برای تامین کلسیم بدن خانم ها این مکمل با دارا بودن کلسیم، ویتامین D، کلسیم، منیزیم و زینک مناسب است.
۳- سوپراکل
قرص سوپراکل شامل کلسیم، ویتامین D، منیزیم و زینک است و بهترین مکمل برای افزایش تراکم و استحکام استخوان هاست و مانع پوکی استخوان می شود. همچنین فاقد گلوتن، فاقد شکر، غیر تراریخته و فاقد نگهدارنده است.
۴- استئوکینون
با تامین مواد معدنی مورد نیاز برای سلامت استخوان ها نظیر کلسیم و ویتامین K2 و D3 از پوکی استخوان پیشگیری می کند.
۵- لیکوئید کلسیم شرکت یوروویتال
حاوی کلسیم و ویتامین D مناسب مصرف خانم ها به ویژه در زنان بالای ۵۰ سال پس از سن یائسگی است. کپسول ها نرم و ژلاتینی است؛ بلع راحتی دارد. برای کپسول کردن آن کلاژن گاوی استفاده شده است.
سخن پایانی
قرص کلسیم با حمایت از سلامت دندان ها و محافظت از توده استخوانی میتواند به بهبود ساختار اسکلتی بدن زنان نیز کمک کند. اما بهتر است افرادی که دچار بیماری هستند یا مکمل های دیگری مصرف می کنند قبل از استفاده از این قرص با پزشک مشورت کنند. شما می توانید با داروخانه داروبوم تماس بگیرید و از پزشکان داروساز این مجموعه مشاوره رایگان تلفنی ۰۲۱۹۱۰۱۵۹۸۹ دریافت کنید. داروبوم؛ داروخانه آنلاین تهران است که مکمل های غذایی را می توانید به صورت اینترنتی و تلفنی خریداری کنید.
منبع: medicalnewstoday